Franciscus

Franciscus behoort tot een van de grootste verenigingen van Wageningen. De hoofdstructuur van onze vereniging is opgebouwd uit jaarclubs en disputen. Iedere maandag biedt de sociëteit ruimte aan alle jaarclubs om samen te eten en de avond door te brengen met een activiteit georganiseerd door een jaarclub, commissie, of door onze eigen Disceau Blacklight. Op woensdag komen de disputen bijeen op de sociëteit waar ieder dispuut een eigen ruimte heeft om te vergaderen of een activiteit te doen. Later op de avond komen de disputen samen in de kroegzaal om daar met elkaar de avond af te sluiten. Verder kent Franciscus talloze commissies, onderverenigingen en verenigingshuizen. Op deze manier biedt de vereniging aan al haar leden de mogelijkheid om zijn of haar plek te vinden. 

Naast activiteiten voor haar leden, biedt Franciscus ook een groot scala aan activiteiten voor alle studenten en heeft de vereniging nauwe banden met de internationale vereniging IxESN, die haar oorspong bij onze vereniging vindt. Ook neemt de vereniging een actieve en coöperatieve houding aan ten opzichte van de gemeente en haar bewoners.

Franciscus streeft ernaar om haar leden een goede ontwikkeling te gunnen van beginnende student tot een zelfverzekerd afgestudeerde. Door middel van het organiseren van workshops, het creëren van mogelijkheden binnen commissies en het ondersteunen van de studenten binnen hun studie, biedt Franciscus een basis voor de ontplooiing van haar leden.