Disputen

Franciscus kent in totaal 12 disputen: 5 vrouwendisputen, 5 mannendisputen en 2 gemengde disputen. Een dispuut bestaat uit leden van verschillende jaren en is daarom onze verticale structuur.
Ieder jaar voegen zich ongeveer 4 tot 10 nieuwe leden bij een dispuut en er studeren natuurlijk ook ieder jaar mensen af. Door deze redelijk constante grootte blijven disputen heel lang bestaan.

Een dispuut kent vele voordelen. Naast dat een dispuut graag activiteiten met elkaar onderneemt, leer je via je dispuut snel mensen van verschillende jaren kennen die je met hun ervaringen kunnen ondersteunen en helpen binnen de vereniging en op de universiteit. Ook reünisten van een dispuut blijven vaak nog lang actief bij bijzondere dispuutactiviteiten, zoals weekenden, gala’s, lustrumactiviteiten, vakantie en ga zo maar door. Deze reünisten kunnen ook belangrijk zijn voor na je studententijd voor als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een mooie stage of vacatures.

Op Franciscus komen de disputen elke woensdag samen op de Sociëteit, waar ze in een eigen ruimte een gekke activiteit kunnen plannen. Later op de avonden komen de disputen bij elkaar in de kroegzaal waar ze samen de avond afsluiten. Daarnaast worden er soms op woensdag grotere dispuutactiviteiten georganiseerd.

Heb je nog vragen over de verbanden zoals een dispuut? Kijk dan even bij de FAQ!

previous arrow
next arrow
Slider
Facebook
Instagram