Disputen

Franciscus kent in totaal 12 disputen: 5 vrouwendisputen, 5 mannendisputen en 2 gemengde disputen. Een dispuut bestaat uit leden van verschillende jaren en is daarom onze verticale structuur.
Ieder jaar voegen zich ongeveer 4 tot 10 nieuwe leden bij een dispuut. Daarnaast studeren er ook ieder jaar dispuutsleden af. Door deze constante af- en aanvoer van nieuwe leden blijven disputen voor vele jaren voortbestaan. 

Een dispuut kent vele voordelen. Naast dat een dispuut graag activiteiten met elkaar onderneemt, leer je via je dispuut snel mensen van verschillende jaren kennen die je met hun ervaringen kunnen ondersteunen en helpen binnen de vereniging en op de universiteit. Ook reünisten van een dispuut blijven vaak nog lang actief bij bijzondere dispuutactiviteiten, zoals weekenden, gala’s, lustrumactiviteiten, vakanties en ga zo maar door. Deze reünisten kunnen ook belangrijk zijn voor na je studententijd als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een mooie stage of vacatures.

Op Franciscus komen de disputen elke woensdag samen op de Sociëteit, waar ze in een eigen ruimte een gekke activiteit kunnen plannen. Later op de avond komen de disputen bij elkaar in de kroegzaal waar ze samen de avond afsluiten. Daarnaast worden er soms op woensdagen grotere dispuutactiviteiten georganiseerd.

Heb je nog vragen over de verbanden zoals een dispuut? Kijk dan even bij de FAQ!

aidfranciscus-disputen
aidfranciscus-disputen
aidfranciscus-fotos
aidfranciscus-disputen
aidfranciscus-disputen
aidfranciscus-disputen
aidfranciscus-disputen
aidfranciscus-disputen
previous arrow
next arrow