Voor ouders

Ervaring van een franciscaanse ouder:

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Zelf ben ik nooit lid geweest van een studentenvereniging. Toen onze dochter Noëlle tijdens de AID week al heel enthousiast appte dat ze zeker lid ging worden van een studentenvereniging waren wij, als ouders, minder enthousiast. Ze ging toch vanuit Limburg naar Wageningen om te studeren. Haar keuze viel op Studentenvereniging KSV St. Franciscus Xaverius en al snel werd duidelijk hoe waardevol zo’n lidmaatschap is.

Een makkelijkere manier om studenten te leren kennen in Wageningen is er niet. Een leuke jaarclub zorgde voor bijeenkomsten elke week. Daarna kwam daar nog een lidmaatschap van een dispuut bij, ook die komen elke week bij elkaar en organiseren allerlei activiteiten en weekenden.

Op een door de studentenvereniging georganiseerde ouderdag kregen we een inkijk in het reilen en zeilen, konden we kennismaken met de meiden van de jaarclub, hun ouders en andere leden van de vereniging. We kregen ook een rondleiding door de Sociëteit. Toen zagen we het al; ze zit hier helemaal op haar plek. Het afsluitende diner op die avond zorgde voor een onuitwisbare indruk.

In het 2e jaar is onze dochter lid geworden van de Sociëteitscommissie en later gepromoveerd tot voorzitter. Daardoor is ze nog meer aanwezig en zorgt ze met de andere Soccieleden voor toezicht bij feesten, afsluiten en openen van het gebouw en hebben ze vast nog een heleboel andere taken.

Al met al brengt ze heel wat tijd door “op de kroeg”. Hoe sceptisch wij in eerste instantie ook waren, hoe overtuigd we nu zijn dat haar lidmaatschap zorgt voor een hele mooie tijd in Wageningen. Wat zeker helpt, is dat ze haar studie helemaal niet verwaarloost. Integendeel: nog geen hertentamens dit collegejaar.

– Marianne Dielissen

Facebook
Instagram
YouTube